[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Societatea MANU CONSULTING asigură evaluarea nivelului de risc profesional prin aplicarea a 2 metode: INCDPM si OSHA.EU.

Aplicarea unei metode de evaluare a nivelului de risc profesional ne permite să vă asigurăm, printre altele, următoarele servicii în domeniul securității și sănătății în muncă:

  • Identificarea pericolelor prezentate de sistemul de muncă.
  • Adoptarea și ierarhizarea măsurilor de prevenire și protecție.
  • Actualizarea Planului de Prevenire si Protecție.
  • Actualizarea Normativului intern de acordare a echipamentului individual de protecție.

Lucrarea executată de specialiștii noștri este o lucrare de calitate, bazată pe o monitorizare atentă a accidentelor de muncă înregistrate la nivel național, pe domenii de activitate, începând cu anul 2002. Am realizat în cei 11 ani de existență a societății noastre numeroase lucrări de evaluare a nivelului de risc profesional, în domenii diferite de activitate.

• Executant: Evaluator nivel de risc profesional

Legea securității și sănătății în muncă (Legea nr. 319/2006) prevede obligația angajatorului de a evalua ʺriscurile pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, a substanțelor sau preparatelor chimice utilizate și la amenajarea locurilor de muncăʺ.
Evaluarea nivelului de risc profesional asigură identificarea pericolelor prezentate de sistemul de muncă al organizației și permite angajatorului adoptarea și ierarhizarea măsurilor de prevenire și protecție. Lucrătorii își pot desfășura activitatea în condiții de siguranță, evitându-se costuri enorme provocate de efectele unui accident de muncă sau ale unei îmbolnăviri profesionale.

SCURTĂ PREZENTARE A METODELOR:
• Identificarea pericolelor, evaluarea riscurilor de accidentare și de îmbolnăvire profesională / Metoda INCDPM (Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii)

Metoda impune parcurgerea următoarelor etape obligatorii:

  • constituirea și instruirea echipei de evaluare;
  • definirea sistemului de muncă de analizat (structurarea locurilor de muncă în vederea evaluării);
  • identificarea pericolelor, cu utilizarea Fișei de identificare a factorilor de risc;
  • evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională (calcularea nivelului de risc parțial/loc de muncă și nivel de risc global/la nivel de sistem de muncă);
  • adoptarea și ierarhizarea măsurilor de prevenire și protecție.

• Identificarea pericolelor, evaluarea riscurilor de accidentare si de îmbolnăvire profesională / Metoda OSHA.EU (Agenția Europeană de Securitate și Sănătate în Muncă)

Evaluarea nivelului de risc profesional potrivit acestei metode, necesită respectarea următoarelor etape:

schema2

Se utilizează Liste de control / pericole stabilite de Metodă în concordanță cu activitățile specifice desfășurate de organizație.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related posts

Resurse Umane

Societatea MANU CONSULTING S.R.L. asigură servicii în domeniul resurselor umane. Serviciile asigurate de specialiștii noștri sunt bazate pe o...

OHSAS 18001

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]SISTEM DE MANAGEMENT DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE OCUPAȚIONALĂ Societatea MANU...

Leave a Reply